- Provoet Pedicure

De ProVoet Pedicure

Maar een kwart van alle Nederlanders laat regelmatig hun voeten verzorgen door de pedicure. En dat is vreemd, want we belasten dit deel van ons lichaam toch veel! Uw voeten verdienen extra aandacht. Want u kunt pijnlijke voeten makkelijk voorkomen of verhelpen door een bezoekje aan een vakbekwame pedicure, aangesloten bij de brancheorganisatie ProVoet. Zij geeft uw voeten de behandeling en verzorging die ze verdienen.

Wat doet een pedicure precies?

De pedicure heeft als doel om u (weer) pijnvrij te laten lopen. Daarnaast zorgt ze(hij) ervoor dat uw voeten weer mooi verzorgd  uitzien. Om dat te bereiken verwijdert de pedicure eelt en likdoorns. Ook knipt en freest zij uw nagels op de juiste wijze en kan zij nagelproblemen oplossen. Ook kan ze (hij) u van advies voorzien bij verschillende voet- en nagelproblemen. Daarnaast bieden veel pedicures (deel)behandelingen aan zoals voetmassages en nail-art.

Waaraan herkent u een ProVoet pedicure?

ProVoet is de brancheorganisatie voor de pedicure. Alle leden van ProVoet hebben een door de branche erkend diploma. De ProVoet pedicure behandelt uw voeten op een professionele manier. Bij de meeste gediplomeerde leden staat het logo van ProVoet op hun gevelbord, afsprakenkaartjes en op hun website.

 

ProVoet kent drie verschillende soorten pedicures onder haar leden. Voor welke voetproblemen kunt u nu bij welke pedicure terecht?

Pedicure

De pedicure (MBO niveau 3) verzorgt de voeten van mensen met allerlei voetproblemen. In de behandeling verzorgt zij de nagels en verwijdert eelt en - indien aanwezig- likdoorns. Voorafgaand aan de behandeling voert de pedicure een voetonderzoek uit en maakt zo nodig blauwdrukken. De pedicure heeft een signalerende functie en adviseert onder meer ten aanzien van schoeisel, persoonlijke hygiëne en huidverzorging. Indien nodig verwijst zij de cliënt naar een gespecialiseerde collega of naar de huisarts.

Gespecialiseerd pedicure (Pedicure met aantekening DV en/of RV)

De pedicure die een aantekening 'voetverzorging bij diabetici' en/of 'voetverzorging bij reumapatiënten’ bezit, heeft na de opleiding een bijscholing gedaan. De pedicure werkt volgens vastgestelde richtlijnen en weet wanneer zij de cliënt moet doorsturen naar de (behandelend) arts.

 (Er bestaan landelijk afspraken over de behandeling van patiënten met diabetes en de behandeling van patiënten met reuma. Deze zijn vastgelegd in de ‘Richtlijnen’.) 

Medisch pedicure

De medisch pedicure (MBO niveau 4) is breed opgeleid en kent meer behandelingsmogelijkheden van complexere voet- en nagelproblematiek dan de pedicure die is opgeleid op MBO niveau 3. Zij kan alle zogeheten risicovoeten behandelen. Hieronder verstaan we o.a. problemen die ontstaan zijn ten gevolge van reuma, diabetes, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing. Daarbij heeft de medisch pedicure uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van orthesiologie, nagelregulatie en -reparatie en anti-druk technieken. De medisch pedicure werkt volgens vastgestelde Richtlijnen en weet wanneer de cliënt moet worden doorgestuurd naar de (behandeld) arts. De medisch pedicure werkt op doelmatige wijze samen met andere zorgaanbieders. 

Likdoorn

Een likdoorn is een in de voet gegroeide verharde eeltkern. Een likdoorn wordt in de volksmond ook wel eksteroog of eeltpit genoemd. Een likdoorn kan behoorlijk veel pijn doen door de constante druk van schoenen en kan zich zelfs gaan ontwikkelen tot een infectie. Een likdoorn kan verwijderd worden door  het kleiner snijden en frezen van de likdoorn, waardoor deze verdwijnt. Uiteraard wordt er ook gekeken naar de oorzaak van het ontstaan van de likdoorn.

Ingroeiende nagel

U wordt geadviseerd niet zelf langdurig te proberen een ingroeiende nagel te behandelen. De pedicure heeft daartoe instrumenten en medicamenten die ervoor zorgen dat de nagel optimaal behandeld en drukvrij gelegd wordt.

Eelt/kloven

Eelt beschermt de voet, is verhard, wat gelig van kleur en is in normale omstandigheden geen probleem. Door teveel druk en wrijving, wordt de eeltlaag dikker en harder. Hierdoor kunnen er kloven ontstaan; dit zijn scheurtjes in het eelt. Tevens kan er in het eelt een likdoorn onstaan. Eelt is eenvoudig op een specialistische manier door een pedicure te verwijderen.

 


CND™ Shellac™ is een Gel Polish voor ieder type nagel, waarbij de natuurlijke nagel niet hoeft te worden opgeruwd, vegan, dierproefvrij en vrij is van 9 radicale ingrediënten. De nagellak wordt aangebracht met behulp van een CND™ LED lamp en blijft minstens 3 weken mooi zitten!


Wij zijn vandaag open van 13:00 tot 21:00 uur.


maandag 13:00 - 21:00    
dinsdag 08:30 - 17:00    
woensdag 08:30 - 17:00    
donderdag 08:30 - 12:30    
vrijdag gesloten    
zaterdag gesloten    
zondag gesloten    

Gesloten op:

Donderdag 15 juni en vrijdag 16 juni.

Gesloten op:

Vrijdag 21 juli t/m vrijdag 11 augustus.

Draijer Voetzorg
Pelmolen 22
1541 RZ KOOG AAN DE ZAAN

T.  06-38484752
E.  info@draijervoetzorg.nl
KvK nr.  85369071
BTW nr.  NL004087721B65Deze site is mogelijk gemaakt door
Pedicure Website